Bilder med dikt

Pensel og poesi fra samme hånd

– Er det dine bilder med dikt?
– Er det du som skriver også?
– De diktene som følger med bildene dine, er det også deg?

Det er mange som spør meg om dette. Svaret er JA! Jeg maler. Og jeg skriver. Jeg har så lenge jeg kan huske drevet med både bilder og dikt, og aå ble det bilder med dikt. Rabling, tegning og maling aller først, så en hakkete blanding før jeg ble litt større og begynte å skille mellom uttrykkene.

Har alltid skrevet dikt

Da jeg var 17 år, meldte jeg meg av uforståelige grunner på en åpen nasjonal diktkonkurranse. Jeg endte på 2.plass og ble derfor invitert til å lese høyt mitt eget dikt. Min stolte mamma og jeg kjørte langt og lenger enn langt, og da vi omsider kom fram, fikk 17-åringen selvfølgelig fullstendig panikk og skulle absolutt ikke opp på noen scene og fremføre noe som helst. Det endte med at en gammel mann (som sikkert var like gammel som jeg er nå) måtte lese opp diktet mitt. Det ble så feil og så pinlig, og jeg rødmer fremdeles når jeg tenker på det. Men heldigvis tok det ikke bort skrivegleden. Det gjorde den bare mer privat.

kunstner birte lohne pyramidehuset kunst

Jeg skaper

Jeg skriver – og maler – fordi det er forløsende, det hjelper meg å forstå, sette pris på, fordøye. Jeg lager bilder og dikt. Å dykke ned, få på avstand, balansere. Etter diktkonkurransen hadde jeg ikke tenkt å offentliggjøre mer av min egen poesi. Aldri i livet! Jeg tenkte ord og malte bilder, form og farge ble mitt fortrolige språk. Men så trengte de seg på igjen, ordene. Noen ganger kom de snikende – lett på tå og på rim. Andre ganger løp de som gale og kastet seg på magen midt i malingen. De kunne også liste seg innpå meg litt etter litt underveis i prosessen. Et steg der, et ord her. Det hendte også at jeg kunne studere et ferdig bilde, og der stod plutselig diktet foran meg, ikke så jeg det komme!

Ordene er kommet for å bli

Det nytter ikke å lukke øynene eller løpe fra ordene mer. De er kommet for å bli; som en del av meg og av det jeg uttrykker og skaper. Og det er fint nå! Jeg er ikke 17 lenger. Ikke desto mindre setter jeg inderlig stor pris på alle vakre og rause tilbakemeldinger. Tusentusentakk! Jeg hadde aldri trodd at så mange andre mennesker ville sette pris også på mine skrevne ord! På både bilder. Og dikt. Og bilder med dikt. Å få vite at jeg både kan formidle trøst, mot, håp, ro og glede gjennom det jeg skaper gjør enda mer at jeg vil skape! 

Diktene følger alltid med

Diktene mine følger med alle mine bilder – både malerier og grafiske trykk. Når noen ber meg, skriver jeg selvsagt diktet på selve motivet der det passer. Også mine kunstkort har dikt med. Om du tar en titt på min facebook-side vil du se.

Klikk deg gjerne inn på min grafikk  – og se at diktene har kommet fram i lyset 

“ut i livet”

Fra: kr 500

tro deg trygg
når du styrer
med hjertet

Jeg skriver dikt til alle motivene mine. Diktet følger med bildet.

Giclèe-trykk på akvarellpapir. Nummerert og signert. Opplag: 250. Motivformat: 17 x 17 cm. Papirformat: 21 x 21 cm.

Trykket kan leveres ferdig innrammet fra profesjonell rammemaker:

Varenummer: 100865 Kategori: Stikkord: , , , , , ,
Les mer

“lengsel og luft”

Fra: kr 4.000

jeg lengter ut
og drar av sted
jeg leter etter
indre fred

Jeg skriver dikt til alle motivene mine. Diktet følger med bildet.

Giclèe-trykk på akvarellpapir. Nummerert og signert. Opplag: 250. Motivformat: 26 x 26 cm. Papirformat: 34 x 34 cm.

Trykket kan leveres ferdig innrammet fra profesjonell rammemaker:

Varenummer: 100133 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“sammen med seg selv”

Fra: kr 5.000

alene er hun
ikke
hun er sammen
med seg selv
der på bryggekanten
en tidlig sommerkveld

Jeg skriver dikt til alle motivene mine. Diktet følger med bildet.

Giclèe-trykk på akvarellpapir. Nummerert og signert. Opplag: 225. Motivformat: 34 x 34 cm. Papirformat: 42 x 42 cm.

Trykket kan leveres ferdig innrammet fra profesjonell rammemaker:

Varenummer: 100181 Kategori: Stikkord: , , , , , , ,
Les mer

“jeg vet det går bra”

Fra: kr 500

videre Dra
jeg vet det går bra

Jeg skriver dikt til alle motivene mine. Diktet følger med bildet.

Giclèe-trykk på akvarellpapir. Nummerert og signert. Opplag: 200. Motivformat: 17 x 17 cm. Papirformat: 21 x 21 cm.

Trykket kan leveres ferdig innrammet fra profesjonell rammemaker:

Varenummer: 100025 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“myk melodi”

Fra: kr 500

sammen og fri
er en myk melodi

Jeg skriver dikt til alle motivene mine. Diktet følger med bildet.

Giclèe-trykk på akvarellpapir. Nummerert og signert. Opplag: 200. Motivformat: 17 x 17 cm. Papirformat: 21 x 21 cm.

Trykket kan leveres ferdig innrammet fra profesjonell rammemaker:

Varenummer: 100767 Kategori: Stikkord: , , , , , , ,
Les mer

“her kommer jeg”

Fra: kr 500

hjertet dunker
som det slår!
Full gallopp
nå er det vår

Jeg skriver dikt til alle motivene mine. Diktet følger med bildet.

Giclèe-trykk på akvarellpapir. Nummerert og signert. Opplag: 150. Motivformat: 17 x 17 cm. Papirformat: 21 x 21 cm.

Trykket kan leveres ferdig innrammet fra profesjonell rammemaker:

Varenummer: 100536 Kategori: Stikkord: , , , , , ,
Les mer

“vær underveis”

Fra: kr 1.000

horisonten
som alltid ligger langt foran
ler og lokker
som vi peiler mot
og aldri når
sånn skal livet være
Underveis!

Jeg skriver dikt til alle motivene mine. Diktet følger med bildet.

Giclèe-trykk på akvarellpapir. Nummerert og signert. Opplag: 150. Motivformat: 11 x 26 cm. Papirformat: 19 x 34 cm.

Trykket kan leveres ferdig innrammet fra profesjonell rammemaker:

Varenummer: 100061 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“dans for freden”

Fra: kr 500

gå planken
vreden
dans
for freden

Jeg skriver dikt til alle motivene mine. Diktet følger med bildet.

Giclèe-trykk på akvarellpapir. Nummerert og signert. Opplag: 200. Motivformat: 17 x 17 cm. Papirformat: 21 x 21 cm.

Trykket kan leveres ferdig innrammet fra profesjonell rammemaker:

Varenummer: 100005 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *