Bilder med dikt

kunstkort bilde med dikt tegning av jente

Pensel og poesi fra samme hånd

– Er det dine bilder med dikt?
– Er det du som skriver også?
– De diktene som følger med bildene dine, er det også deg?

Det er mange som spør meg om dette. Svaret er JA! Jeg maler. Og jeg skriver. Jeg har så lenge jeg kan huske drevet med både bilder og dikt, og aå ble det bilder med dikt. Rabling, tegning og maling aller først, så en hakkete blanding før jeg ble litt større og begynte å skille mellom uttrykkene.

Har alltid skrevet dikt

Da jeg var 17 år, meldte jeg meg av uforståelige grunner på en åpen nasjonal diktkonkurranse. Jeg endte på 2.plass og ble derfor invitert til å lese høyt mitt eget dikt. Min stolte mamma og jeg kjørte langt og lenger enn langt, og da vi omsider kom fram, fikk 17-åringen selvfølgelig fullstendig panikk og skulle absolutt ikke opp på noen scene og fremføre noe som helst. Det endte med at en gammel mann (som sikkert var like gammel som jeg er nå) måtte lese opp diktet mitt. Det ble så feil og så pinlig, og jeg rødmer fremdeles når jeg tenker på det. Men heldigvis tok det ikke bort skrivegleden. Det gjorde den bare mer privat.

kunstner birte lohne pyramidehuset kunst

Jeg skaper

Jeg skriver – og maler – fordi det er forløsende, det hjelper meg å forstå, sette pris på, fordøye. Jeg lager bilder og dikt. Å dykke ned, få på avstand, balansere. Etter diktkonkurransen hadde jeg ikke tenkt å offentliggjøre mer av min egen poesi. Aldri i livet! Jeg tenkte ord og malte bilder, form og farge ble mitt fortrolige språk. Men så trengte de seg på igjen, ordene. Noen ganger kom de snikende – lett på tå og på rim. Andre ganger løp de som gale og kastet seg på magen midt i malingen. De kunne også liste seg innpå meg litt etter litt underveis i prosessen. Et steg der, et ord her. Det hendte også at jeg kunne studere et ferdig bilde, og der stod plutselig diktet foran meg, ikke så jeg det komme!

Ordene er kommet for å bli

Det nytter ikke å lukke øynene eller løpe fra ordene mer. De er kommet for å bli; som en del av meg og av det jeg uttrykker og skaper. Og det er fint nå! Jeg er ikke 17 lenger. Ikke desto mindre setter jeg inderlig stor pris på alle vakre og rause tilbakemeldinger. Tusentusentakk! Jeg hadde aldri trodd at så mange andre mennesker ville sette pris også på mine skrevne ord! På både bilder. Og dikt. Og bilder med dikt. Å få vite at jeg både kan formidle trøst, mot, håp, ro og glede gjennom det jeg skaper gjør enda mer at jeg vil skape! 

Diktene følger alltid med

Diktene mine følger med alle mine bilder – både malerier og grafiske trykk. Når noen ber meg, skriver jeg selvsagt diktet på selve motivet der det passer. Også mine kunstkort har dikt med. Om du tar en titt på min facebook-side vil du se.

Klikk deg gjerne inn på min grafikk  – og se at diktene har kommet fram i lyset 

“søker varme fra en stjerne”

Fra: kr 500

“søker varme fra en stjerne”

søker varme
fra en stjerne
langt der ute
i det fjerne
eller inne i meg selv
når dagen går mot kveld

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100033 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“gleden”

Fra: kr 1.500

“gleden”

lett å være
ingenting å bære
lyst sinn
åpen grind

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100089 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“venn med vind”

Fra: kr 800

“venn med vind”

over skyer
venn med vind
lette tanker
åpent sinn

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100391 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“lys og varme, sjel og sinn”

Fra: kr 2.500

“lys og varme, sjel og sinn”

lys og varme,
sjel og sinn:
velg å slippe
solen inn.

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100201 Kategori: Stikkord: , , , , ,
Les mer

“bak alle stjernene”

Fra: kr 1.500

“bak alle stjernene”

ingenting
du skal og må
før senere
og etterpå
tell stjernene
en stakket stund
lukk øynene
og ta en blund

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100165 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“sammen med seg selv”

Fra: kr 2.500

“sammen med seg selv”

alene er hun
ikke
hun er sammen
med seg selv
der på bryggekanten
en tidlig sommerkveld

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100181 Kategori: Stikkord: , , , , , , ,
Les mer

“vær underveis”

Fra: kr 800

“vær underveis”

horisonten
som alltid ligger langt foran
ler og lokker
som vi peiler mot
og aldri når
sånn skal livet være
Underveis!

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100061 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“nok plass”

Fra: kr 500

“nok plass”

fint å fly
over land
over by
langt av sted
gi tankene fred

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100029 Kategori: Stikkord: , , , , , ,
Les mer

“lengsel og luft”

Fra: kr 1.900

“lengsel og luft”

jeg lengter ut
og drar av sted
jeg leter etter
indre fred

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100133 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“himmelen er havet”

Fra: kr 1.100

“himmelen er havet”

jeg kan puste
under vann
jeg kan sveve
over land
ingen årer
har min båt
lyd av latter
ikke gråt

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100085 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“hold frem”

Fra: kr 800

“hold frem”

strømmen er så sterk og vill
den drar meg ut av bane
men jeg vil ikke bøye av og gi meg
er min fane.
Viljestyrken er kaptein og kursen min er satt
jeg vil ikke synke, nei
før dagen blir til natt

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100041 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“en fin, fin dag”

Fra: kr 800

“en fin, fin dag”

harmoni trumfer uro
stillhet trumfer støy
angsten ramla ned
og jeg har det bare gøy

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100037 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“dans for gleden”

Fra: kr 500

“dans for gleden”

fin i farten
glad
dette går nok
bra

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100009 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“tankeflukt”

Fra: kr 1.100

“tankeflukt”

stille som snø
lett som luft
tanker kan sveve
ikke fornuft

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100149 Kategori: Stikkord: , , , , ,
Les mer

“sakte sekunder”

Fra: kr 800

“sakte sekunder”

tiden går
det vet jeg jo
men jeg fanget den nå
det vil jeg
Tro

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100045 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“dette lille lyset mitt”

Fra: kr 1.500

“dette lille lyset mitt”

dette lille lyset mitt
må aldri brenne ned
sjelen min som viser vei
For livet skal av sted!

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100313 Kategori: Stikkord: , , , , , , ,
Les mer

“jeg er en optimist”

Fra: kr 500

“jeg er en optimist”

jeg kommer kanskje sist
men
jeg er en optimist

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100021 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“jeg vet det går bra”

Fra: kr 500

“jeg vet det går bra”

videre Dra
jeg vet det går bra

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100025 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

“havet er himmelen”

Fra: kr 1.100

“havet er himmelen”

evig reise
uten slutt
alle bånd
men ingen
brutt

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100081 Kategori: Stikkord: , , , , ,
Les mer

“vinter farvel”

Fra: kr 800

“vinter farvel”

vinter var
nå er det vår
dvalen våkner
og forstår

 

Få bildet levert ferdig innrammet:

Varenummer: 100057 Kategori: Stikkord: , , , ,
Les mer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *