Grafikk

Grafikk er spennende! Trykkemetoden som passer mine uttrykk best og som jeg har fått stor sans for, kalles giclèetrykk. Giclèetrykk er moderne fremstilt grafikk. Et giclèetrykk blir til fra en digital fil laget av et originalt kunstverk. I motsetning til tradisjonell grafikk, finner her altså en original til hvert trykk. Det er en individuelt høyoppløst reproduksjon gjort på storformatskriver og er den mest avanserte digitale kunsthøytrykk-prosessen som finnes. Hvert trykk regnes som et originalt, signert kunstarbeid, på lik linje med andre grafiske arbeider. Giclèetrykk passer meg og mine uttrykk helt perfekt på alle vis. Denne trykkemetoden gir mulighet for over 3 millioner fargenyanser, og skygger og detaljer blir også tydelige.

Full kontroll

Som kunstner har jeg ved denne type grafikk full kontroll over både prosess og produkt, og er med i alle stadier. Det er viktig for meg! Jeg har også mulighet for å gå tilbake i prosessen og gjøre endringer om noe ikke stemmer. I tillegg kan jeg jobbe mye hjemmefra, som jeg både må og vil, og jeg kan bruke de teknikkene og materialene jeg allerede bruker og er så glad i. Mine trykk er signerte og nummererte, og de kommer kun i ett opplag og i det bestemte formatet jeg har valgt for hvert enkelt motiv.

Andre grafiske trykk

Jeg lurer litt på å teste ut også andre grafiske metoder. Silketrykk har jeg prøvd, og det var en spennende og annerledes måte å jobbe på. Men den passer ikke min stil så godt. Det finnes imidlertid mange andre trykkemetoder jeg er nysgjerrig på, så jeg håper jeg har mange kreative og søkende år foran meg som kunstner med grafikk!