Nettbutikk2018-12-12T11:08:05+00:00

 Kunst på nett – Birte Lohne

Da jeg begynte prosessen med å kunne vise min kunst på nett og få min egen nettside og nettbutikk, stod jeg ovenfor utrolig mange valg og vurderinger. Det finnes forskrekkelig mange ulike løsninger, og ingen fasit. Jeg valgte rett og slett å la det jeg driver med få være i fokus: Kunst. Alle valg jeg har tatt har vært for å vise fram det jeg skaper på best mulig måte. Både når det gjelder plassering av kunstverk, inndeling av kategorier og valg av skrift som fonter, skriftstørrelse og farge. Og jeg håper det er en estetisk fin opplevelse å kikke på siden min.

Sort ramme 53 x 53 cm "lengsel og luft" grafikk grafisk trykk kunst på nett

grafikk

giclètrykk –  kan leveres ferdig innrammet om ønskelig

keramikk

keramisk kunst; lyshus, lysbåt, skulptur, relieff, livbåt

malerier

original på metall, lerret, finèr, glass

kunstkort pakke med dikt

kunstkort

doble kunstkort i A5-format – med dikt

ukas kunstkupp

rett og slett et kupp på kunst – byttes hver søndag

Sort ramme 32 x 50 cm "gyldne tider"

nye kunstverk

helt fersk kunst fra den siste måneden

Sort ramme 52 x 73 cm "lys og varme, sjel og sinn"

bryllupsgave

tips til kunst som bryllupsgave – bilder og keramisk kunst

kofirmasjonsgave

tips til kunst som varig konfirmasjonsgave

dåpsgave

tips til kunst som dåpsgave – til både jente og gutt

Hverdgasengel "skogfly"

kunst på rekved

keramisk kunst kombinert med ulike typer treverk

Lyshus "holder hjertet varmt-huset" på rekved

kunst med lys

stemningsskapende keramisk kunst der du kan tenne lyset

"ut og frem / sol og måne"

snart utsolgt

trykk som snart er utsolgt – for alltid

Nettbutikk med min kunst på nett

Jeg håper min kunst på nett skinner, at mine bilder med dikt blir sett og satt pris på, at beskrivelsene mine om hva jeg skaper, om hvordan jeg skaper og hvorfor jeg skaper er fargerike og oppklarende. Jeg håper samtidig at jeg når jeg presenterer min kunst på nett har fått med informasjon om materialer, formater, eventuelle opplag og pris på en god måte. Målet er nok at estetikk og butikk kan gå hånd i hånd, at det er hyggelig og fint å kikke på og lese om min kunst på nett, og samtidig føle seg trygg på å få til å gjennomføre en handel om man ønsker det. Se også gjerne min facebookside for utfyllende bilder og tekster om mine kunstverk.

Nettbutikk er en kontinuerlig prosess

Det er en kontinuerlig prosess å drive en nettside og nettbutikk. Nye produkter kommer til og andre forsvinner ut. Noe teknisk feiler plutselig og må fikses. Det er alltid noe som kan forbedres eller endres på! I oppstarten ba jeg om konstruktive råd og innspill fra deg som bruker; Hva savner du på siden og i nettbutikk? Hva burde vært annerledes med min kunst på nett? Hva liker du? En av tilbakemeldingene jeg fikk fra flere, var at den duse blå skriften jeg hadde valgt på titler og dikt var for vanskelig å lese. Jeg endret den til mørkere blå, og nå er den mye lettere å lese! En annen tilbakemelding var at siden var treg, særlig fra mobil. Dette ble også gjort noe med! Flere etterlyste dessuten VIPPS som betalingsmåte, og dette kan jeg også tilby nå ? Så tusen takk til alle som har vært med og hjulpet meg i riktig retning!

God hjelper

Jeg har i det daglige god hjelp til alt det tekniske og kommersielle av min kompetente ektemann og andre profesjonelle. Min mann er så involvert i det jeg driver med at jeg nå har blitt til vi ? Vi er et godt og komplementært team! Jeg er kunstnerisk ansvarlig og kreativ leder. Han er markedssjef, økonomisjef, pakkesjef, direktør for nettbutikk og kantinebestyrer. Enkelt sagt; Jeg skaper, og han sørger for å presentere min kunst på nett og vise til mange hva det er jeg har skapt! I tillegg sørger han for mat i magen til en sulten kunstner som ellers ofte hadde glemt hele spisepausen ?

Jeg = privilgert kunstner

Jeg føler meg utrolig privilegert som kan gå på jobb hver dag og virkelig glede meg til det! At angsten og uroen jeg ofte kjenner på og lever i kan brukes og omformes til noe godt! At følelsene jeg alltid har hatt for mye av nå er et fortrinn og en slags forutsetning – fornuften kan fare! At jeg har mitt virke i mitt eget sinn og i mitt eget hjem og derfor kan jobbe og alltid vise kunst på nett selv når psyken er syk. Kanskje er det nettopp derfor jeg har et sånt enormt behov for å skape; jeg vil jobbe meg oppover, framover, mot lys og liv – ikke nedenom og hjem. Men hjemme – det er viktig for meg, det er her jeg må være! Og det går an i vår digitale verden. Jeg kan nå deg! Via mobil, på Ipad, på den bærbare eller stasjonære; jeg har jo kunst på nett!


Birte Lohne
Birte Lohne

All kunst her på birtelohne.no er laget av meg, Birte Lohne.

Ordene og diktene som vises er også forfattet av meg. Diktene skrives fast bakpå rammen/kunstverket eller legges ved trykket om det selges uinnrammet. Vil du ha diktet skrevet på forsiden av selve motivet/bildet så gjør jeg gjerne det - bare skriv det i feltet «Ordrenotater» når du kommer til kassen.

Det betales 5 % Kunstavgift av alle enkeltsalg på over kr 2.000. Avgiften er inkludert i prisen som vises og kunstneren rapporterer og betaler avgiften inn i etterkant.

Trykkemetoden jeg bruker kalles giclèetrykk. Den passer mine uttrykk best og jeg har fått stor sans for teknikken. Det er moderne fremstilt grafikk, og den mest avanserte digitale kunsttrykkprosess som finnes, med mulighet for å gjenskape over 3 millioner fargenyanser! Alle mine trykk er signerte og nummererte i begrenset opplag, og de kommer kun i ett format.

Trykkene kan leveres uinnrammet eller ferdig innrammet med sort, hvit eller sølvfarget list. Jeg bruker standardrammer fra egen leverandør. Alle andre trykk rammes inn hos rammeverkstedet Det Lille Galleri i Kristiansand. Pastepartout til absolutt alle trykk leveres av Det Lille Galleri.

I kassen kan du velge mellom kortbetaling faktura eller VIPPS. Fakturaen har 14 dagers kreditt, og oppfølgingen foretas eksternt og ikke av kunstneren selv.

Alle mine kunstverk kan sendes i Posten og pakkes godt. Sendingen er forsikret og med sporing. Originale kunstverk (maleri og keramisk kunst) og trykk uten ramme sendes normalt innen to virkedager med Norgespakke (kr 149). For trykk som skal leveres i ramme kan det på grunn av innramming gå opptil fem virkedager før det er sendeklart. De sendes også med Norgespakke (kr 149). Kunstkort sendes som brevpost (kr 49). Er odrestørrelsen på minst kr 3.500 sendes alt fraktfritt. Ordren kan også hentes i Pyramidehuset Kunstgalleri, Grovikveien 127, 4635 Kristiansand. Galleriet har åpent hver torsdag fra kl 18-20 men kan selvsagt utleveres også andre dager, da etter avtale.

Haster det med levering? Send en e-post til birte@pyramidehuset.no så fikser jeg det!