Historien bak “sol og sommer”

Min første skoledag for mer enn 40 år siden. Jeg husker veldig godt den gule kjolen og hvor fin jeg følte meg 

Da jeg malte bildet «sol og sommer», kom alle minnene om denne spesielle dagen opp i hukommelsen. Jeg var henrykt, spent og full av forventning. Det var sol og fremdeles sommer i lufta. Det var denne optimistiske og barnlige gleden jeg ville fange og formidle. Følelsen av evig sommer.

“sol og sommer”
 
dagen lyser
sol og sommer
tenk om høsten
aldri kommer!

I bildet «sol og sommer» har jeg hentet fram, og fritt tolket, vage minner fra første skoledag og min nye gule kjole. Det er rart at enkelte fragmenter av inntrykk og opplevelser fester seg i sjelen, for så å dukke opp i bevisstheten mange år senere. Et syn, en lukt, en lyd, noe gjenkjennelig som gir streif av barnlig lykke. En trygg, lys og god følelse.

Jeg opplever ofte noe som gjør at jeg minnes, og som får meg til å smile. Det kan være noe konkret, med bevissthet om utspringet til følelsen. Eller det kan være noe underbevisst; en vag fornemmelse som flyter rundt i sjelens store sjø.


Trykket “sol og sommer” måler ferdig innrammet 44 x 62 cm:

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *