Sjelesørger

Sjelesørger i prosess:

Jeg jobber for tiden med farger og symbolikk. Disse metallplatene er under arbeid, og skal litt etter litt forvandles til «sjelesørgere»:

En sjelesørger er en person som gir råd og veiledning til mennesker som på en eller annen måte trenger hjelp og støtte i livet. Sjelesørgeren er oftest en prest, diakon, lege eller psykolog.

Tanken bak min sjelesørger, er at den er min egen indre stemme, kraften i meg selv. Sjelesørgeren vil sørge for og passe på. Holde meg var, varm og lys. Alle mine dager.

Sjelesørgeren er livskraften som løfter meg opp når jeg er mørk og tom. Sjelesørgeren er livsgleden som farger meg til fest når jeg føler meg vissen og grå. Den gir næring til tanke, ånd og kropp.

Jeg er – som du ser – i prosess. Sjelesørgeren min skal få sommerfuglvinger. Vingene symboliserer håp, frihet og forandring. Selve sommerfuglkroppen former jeg i leire, og stiliserer. Det betyr at jeg forenkler. Kroppen får antydning til kvinnelige former og blir lett feminin. Sommerfuglkroppen skal glaseres og bli metallisk sort.

Platene av metall maler jeg på og jobber med. De blir til små malerier, ingen like og i alle regnbuens farger

Hver eneste sjelesørger blir unik og får sin egen utstråling. Noen vil det lyse det kraft av, noen blir milde og hviskende, andre skal spre glede og energi.

Jeg går mørketiden friskt i møte 😅

(denne bloggpost vil bli lengre etter hver som prosessen til ferdige kunstverk pågår)

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *